Thursday, May 5, 2011

novel novel novel


assalamualaikum :1:




entry kali ni nak cita pasal novel aku. nampak tak gambar kat atas tu? tu la novel novel aku :face28: sekarang dah ada 78 buah. nak tengok aku mengamuk try la rosakkan even satu novel pun aku boleh marah teruk kalau ada orang berani rosakkan :face50: sayang wooo. ada value tu lagi lagi novel lama yang memang dah takda cetakan sekarang lagi la aku sayang :w: yang menegak tu buku buku lain. ada la tahzan, la tahzan kerana cinta, la tahzan gadisku, jadilah wanita yang paling bahagia ngan koleksi cerpen. semua novel ngan buku ni antara benda paling aku sayang. ada yang beli guna duit sendiri ada yang buat muka kesian kat mak pastu mak pun jatuh kesian tolong belikan. haha. ada gak yang orang hadiah :face1:




dua novel ni antara novel paling paling aku sayang :t: for sure la best kan sebab hlovate yang tulis tu. susah kot nak dapat lagi lagi aA+bB tu. sampaikan time aku tengok novel tu ada kat rak popular aku boleh sengih sorang sorang. nasib baik aku tak melompat kat situ =.= dua novel tu paling banyak kali aku ulang baca. dah jadi tak tekira dah. teringat zaman sekolah bukak tunas sebab cerita dalam tu memang natural sangat dengan suasana kat sekolah :face29: cover tunas style oh ! aA+bB sampai dah ada page yang lekang sebab selalu bukak sangat kot. kena tampal balik :face25:




yang ni pulak novel first aku beli. aku beli time form 4 so kalau kira balik dah 4 taun dah. time ni memang tak reti langsung nak agak novel macam mana yang best and tak best. aku spend time lama gila kat mph just untuk beli satu novel.kui3. last last aku pilih yang ni. nasib baik ending tak mengecewakan :face28:




okay ni novel special *muka gedik* haha! ada orang hadiahkan :10: time dapat aku tanya jugak kenapa dia bagi novel ni tak novel novel yang lain. dia cakap ada sebab. then bila baca sinopsis aku rasa macam teharu sangat sangat :13: watak dalam novel tu nama adila :a1:



ni novel kategori cover paling cantik. tiba tiba rasa macam anugerah bintang popular pulak. macam macam kategori dah keluar. haha! aku suka sangat cover novel ni. sebab? rasa macam comel and simple tapi menarik. sebab lain : kisah dalam novel ni sejibik dah jadi kat aku sekarang just aku tatau whether ending akan sama atau tak :face34: sebab lain lain : watak lelaki dalam tu nama adil. dekat ngan nama aku tu. ngahaha. rasa macam nak p cari adil tu lah. adil :h: adila :9:




next. novel ni boleh masuk dalam tiga kategori. paling latest, paling tebal and paling mahal. aku beli elok je lepas habis final last week. 1000 lebih pages. tak penah aku baca novel tebal sampai macam tu. tak habis habis lagi sampai sekarang sebab mood nak baca tak datang lagi. kui3. harga rm32.90 tu. mak aku sponser :face75:

ha kalau perasan kat gambar paling atas kat bahagian tepi semua novel aku ada tanda harga. tu bukan harga novel. tu nombor aku letak. kalau tak perasan meh aku nak tunjuk yang close up sikit.




tu bukan harga novel tu ye. tu nombor ala ala nombor siri aku letak. ada tak macam kat library? *muka bajet* haha! aku jenis cepat lupa so kena la buat macam tu. aku buat list dalam buku ikut nombor nombor tu. so kalau ada yang takda tu pandai pandai la aku kena jejak balik cari. mana nak ingat satu satu weh kalau dah ada 78 buah so kena la buat macam tu :face28: ada orang cakap kat aku aku ni cermat sangat. jaga sampai macam tu sekali. eh hello :x: aku beli bukan pakai daun okay. ada yang sampai aku kena tahan perut sebab nak save duit. bukan senang senang je nak beli semua tu :14: nak cakap apa pun cakap lah, aku tak kisah :face40:


okay. aku rasa dah cukup bejela jela entry kali ni. tak larat nak baca pulak nanti kan. have fun everyone ! babai blog !


p/s : sila klik gambar untuk petumbuhan yang lebih sihat :)
p/s/s : kalau nampak poster manchester dalam gambar sila abaikan :D



6 choki choki:

SITI MAWADAH

ila.ila.novel yg latest ang beli tuh.hat tebai memanjang tu.. cerita pasai apa

dila

slalu cita novel pmpuan yg slalu jd baik kan? ni laki pulak baik pmpuan sombong. sedih weh!kesian gilaaa kat laki tu. hg paham2 la novel ct rosmizah cana,boleh nangis T__T

SITI MAWADAH

yaka.agak2 tebai nvel tu mcm aq pnya nvel hat pergilah airmata tu r?

MiszJijIeha

weyyyy dillaaaa! ku x sngkaa angg penggemar novellll..hahahaaa..terkezutt akuuuu

dila

wada : tatau pulak yg tu.yg ni page 1000 lebih.novel hg tu berapa page?

jieha : haha.awat weh?muka aku ganas sgt ka smpai xcaya aku bca novel? haha

liyana

fuyoo..byknyer novel akak