Wednesday, May 4, 2011

when a friend leave

assalamualaikum :)

entry ini ber'mode' sedih untuk tuan punya blog.

aku pernah ada kawan baik. hold on. kenapa pernah? kalau dalam vocab inggeris pernah tu lambang penggunaan past tense. past tense tu pulak rujuk pada benda yang jadi dulu. dulu tu boleh kata semalam,tadi,beberapa saat lepas,dua hari yang lalu atau beberapa tahun lepas. benda yang dulu dulu pulak kalau dah lama lama boleh jadi sejarah. sejarah selalu payah nak ingat lagi lagi kalau tanya 10 tahun akan datang. kan ?

suppose kawan till the end lah kan tapi kenapa jadi pernah pulak? sebab sekarang semua tu dah habis. habis tanpa sedar. habis tanpa ada sebab. i keep asking myself kenapa dia jadi macam tu, kenapa dia dah tak nak betegur sapa and most of all kenapa dia berubah sampai macam tu sekali. sedih. sangat sedih. dulu kami used to be a good friend. five of us. tapi sekarang dah tinggal empat. keluar sama sama gelak sama sama tengok movie sekali gosip sekali makan sekali dan sekarang semua tu dah jadi aku jaga urusan aku kau jaga urusan kau. 'aku dah ada kawan baru sekarang so anda anda sekalian jangan sibuk dengan hidup aku lagi' tu part paling menyakitkan. sekarang seems like keadaan macam dah tak boleh nak diselamatkan lagi dah. kinda weird bila ada ex friend. tapi kami kena biasakan dengan word tu sekarang.

dan kepada anda, hidup baik baik. maybe kami beempat belum cukup baik nak jadi kawan anda. just remember one thing : you can buy friends but you cant buy a friendship.


2 choki choki:

sLifeR

msti ko ad rebot brg nan dy.,.,cthnye choki2 ke.,.,lolipop ke.,.,.XDD

meh2 bli kt slifer.,.,2 singgit

dila

@sLifeR

sengal giler ko neh.kalau takat choki2 aku bg free jelah =.=